CATÀLEG de venda disponible

PROMOCIONS novembre i desembre


no ficció QUÈ US DIRÉ

Col·lecció QUÈ US DIRÉ, núm. 35

 

Germaine Gargallo. Cos, pintura i error

de Cristina Masanés. 

 

Epíleg a cura d'Eva Vàzquez

176 pàgines

PVP. 18 euros

ISBN. 978-84-89885-78-3

 

Carles Casagemas i Pablo Picasso arriben a París la tardor de 1900. Entre altres personatges del Montmartre rural, coneixen Germaine Gargallo, model de pintors que va captivar Casagemas, pintor i poeta de la Barcelona de finals del segle XIX afectat de la maladie du siècle. Quatre mesos més tard, Carles Casagemas se suïcida amb una arma de foc invocant el seu amor per Germaine. Poc temps després, Pablo Picasso comença a pintar en blau i inicia amb Germaine una relació fins avui desatesa. En la cruïlla entre el document biogràfic i l’assaig narratiu, aquest text ressegueix la vida de Germaine Gargallo (1880-1948) indagant en la singular relació entre aquests tres personatges. Rigorosament documentat en arxius públics i privats a Barcelona i París, recupera el pols d’una època i el trajecte d’una dona a qui l’imaginari masculí va projectar un llarg currículum de seducció. Un text que va de la pintura a la vida i del cos a la seva representació.

 

Cristina Masanés (Manresa, 1965)

Llicenciada en filosofia, treballa com a periodista freelance i documentalista. Viu amb la seva filla, Berlín, a l’Alt Empordà. Ha col·laborat amb diversos mitjans (El Punt, Avui, Sàpiens, Descobrir Catalunya...) i amb diverses institucions culturals i ha format part de diferents projectes expositius com a redactora i com a curadora. És premi de periodisme Carles Rahola (1999, 2008 i 2012), premi Triangle Rosa (2009) i finalista dels premis Recull de Blanes (1998) en la modalitat de retrat literari. Ha editat els llibres Lídia de Cadaqués. Crònica d’un deliri (Quaderns Crema, 2001); Cadaqués, juntament amb Jordi Puig (Triangle, 2004), i Estimat mestre (Ara Llibres, 2007). No la busqueu a Facebook ni al Twitter; la trobareu a www.cristinamasanes.net.

Germaine Gargallo, cos, pintura i error

(amb un obsequi de la casa)

17,00 €

14,00 €

  • disponible
  • Temps d'enviament 1 - 5 dies

 

Col·lecció QUÈ US DIRÉ, núm. 37

 

Diana Palmer

Costa-Pau Manuel

 

Pròleg d'Enric Pujol

284 pàgines

PVP. 17 euros

ISBN. 978-84-89885-83-7

 

 

Costa-Pau Manuel (Garriguella, Empordà, 1936)

A tres anys, en produir-se la reculada republicana, creuà el Pirineu, camí de l’exili (1939). De retorn, havent estat sotmès el pare a expedient de depuració pel règim franquista, va haver de créixer dins l’autarquia i ben d’hora milità en la represa cívica i cultural de la postguerra.

 

Diana Palmer, com altres textos precedents de l’autor, és un relat que conjuga audaçment narrativa i assaig, exercici que posa en evidència el supòsit que tota ficció digna d’aquest nom és així mateix tractament filosòfic. En 1966 Àngel Carmona, atenent a l’oposició que feia Unamuno entre originales y novedosos, situa el nostre autor entre els «originals» d’un període de postguerra en tant que «desbordant i subtil pensador» (La Vanguardia Española, 1-12-1966). I avui Enric Pujol explica que és en Diana Palmer on la connivència de pensament i ficció és més afinada, cosa que li confereix una frescor i un atractiu que només trobem quan llegim els textos dels grans escriptors.

Diana Palmer

19,00 €

16,00 €

  • disponible
  • Temps d'enviament 1 - 5 dies

 

col·lecció QUÈ US DIRÉ, núm 36

 

14 raons d'un país que s'obre al món

Antoni Sant Blanc

 

157 pàgines

PVP. 9,95 euros

ISBN. 978-84-89885-80-06

 

Pensar històricament –recomanava Pierre Vilar als seus lectors catalans– és l'única solució per apoderar-se profitosament del present i projectar-se cap al futur. 14 raons d’un país que s’obre al món (que és la versió actualitzada i ampliada en format de llibre de la sèrie Catalunya enfront del Minotaure que va sortir publicada a la revista Presència entre febrer i juny de 2014) segueix la recomanació del gran historiador occità per demostrar, de manera amena però amb el rigor que dóna el suport de la historiografia més solvent –l’extensa bibliografia en dóna fe–, que l’actual voluntat de decidir és una baula d’un enfilall històric durant el qual els catalans no han deixat mai d’afirmar-se com a nació política amb vocació d’asseure’s a la taula dels estats lliures del món. Com a fil conductor del relat, l’autor fa servir una curiositat numèrica (causalitat, premonició...) que dóna títol al llibre. L’any 14 de cada segle (des del VIII fins al XX) és el temps d’un esdeveniment que confirma la singularitat políticonacional dels catalans, amb la voluntat que aquest any 2014 sigui el que confirmi definitivament la regla.

 

Antoni Sant Blanc (Barcelona, 1957)

De ben petit va anar a viure a Girona, al barri del Mercadal, i encara hi viu. Advocat i professor universitari, ha col·laborat en revistes com ara Lletres a Plom, Mot d’Obra i Presència, i en els diaris El Punt Avui, Catalonia Today, Diari de Girona i l’Ara. Ha publicat un llibre de viatges sobre aquarel·les de Lluís Mateu titulat Paisatges pedalats. Ha estat cofundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya, de la Comissió de Normalització Lingüística de la Justícia, de l’àgora Querneulós, de l'Escola de Pràctica Jurídica de Girona i del grup d’advocats Pantaleó. És també col·laborador de l’associació cultural i solidària Liber Press. Actualment promociona arreu itineraris sobre la història de Catalunya.

14 raons d'un país que s'obre al món

(amb un llibre d'obsequi de la casa)

10,00 €

  • disponible
  • Temps d'enviament 1 - 5 dies

 

QUÈ US DIRÉ, 33

 

M'hi veig amb cor

(Per a una bona salut cardiovascular),

de Ramon Brugada

268 pàgines

PVP. 20 euros (vegeu promocions)

ISBN: 978-84-89885-70-7

 

 

 

Ramon Brugada (Banyoles, 1966)

És cardiòleg de l’Hospital Josep Trueta de Girona i director del Centre de Recerca Cardiovascular de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Treballa incansablement per la prevenció de la mort sobtada i ha impulsat a Girona el projecte de desfibril·lació pública més important d’Europa. És membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

 

M’hi veig amb cor és un llibre ple de coratge i optimisme. El cardiòleg Ramon Brugada aposta per plantar cara a les malalties cardiovasculars, que afecten cada vegada més persones i en edats més joves, amb dues armes: el coneixement i la fermesa. Amb un llenguatge amè i entenedor, el doctor Brugada explica tot allò que fa referència al funcionament del cor i dóna tota mena de consells per mantenir una bona salut cardiovascular. El lector trobarà també en aquest llibre una anàlisi dels diferents tipus de malalties del cor i les claus per detectar-les, per guarir-les o per mantenir-les estables... En aquest llibre aflora el Ramon Brugada investigador incansable, el metge proper i afable que sap escoltar i que es posa en la pell del pacient, i també l’expert que amb una ploma elegant i àgil ofereix els seus coneixements i la seva experiència professional a tothom qui vulgui saber tots els misteris del cor, aquest múscul de la mida d’un puny que és sinònim de vida.


col·lecció QUÈ US DIRÉ, núm 32

  

La Girona pecadora. Gerard Bagué 

176 pàgines

PVP. 17 euros

ISBN. 978-84-89885-66-0

 

 

 

 

 

Gerard Bagué Hugas (Girona, 1967)

El Barri Xino de Girona (el barri, com se’l va anomenar durant molts anys) era l'ànima negra de la ciutat, el desguàs dels vicis d'una societat reprimida. Els seus carrerons, llavors rònecs, tenen ara un vernís turístic que ha enterrat en l'oblit la marginalitat d'aquells racons del pecat. Gerard Bagué ens obre les portes d’aquell reducte proscrit i ens el mostra tal com el van viure prostitutes, clients i altres testimonis excepcionals. A més, repassa també la visió que n'han donat escriptors i periodistes.

 

La Girona pecadora és una crònica que s’endinsa en la memòria històrica inexplorada de la ciutat. És el primer llibre que tracta específicament sobre la prostitució que es practicava a la Girona Vella, tocant als monuments religiosos de la ciutat, abans que el fenomen es traslladés a l’extraradi i a les carreteres.

La Girona pecadora

17,00 €

15,00 €

  • disponible
  • Temps d'enviament 1 - 5 dies